vasárnap, január 20, 2008

Szóval , hát miért ne !!!

Ugye ismerős a kép, de mégis valahogy más, ha elképzeled, hogy annak idején rá álltál az ötödik lépcsőfokra föl felé menet a presszóba és át néztél a túl oldalra, az az üres légtér a Duna felett mennyire lehangoló látvány volt. Két csonka ív, s közötte semmi, csak a csupasz pillérek, melyek érthetetlen magányosságát még a jó lehűtött Pilseni sem tudta feledtetni.


A híd
========
Sok - sok éven át, két ív szemben állt,
büszke, meg csonkított híd,
vérző szívekben, könnyes emlékek,
év tizedek múltak el.

Sok - sok év elmúlt, s újra meg újult,
büszke, életre kelt híd,
védjen oltalom, hosszú napokon,
és egy békésebb világ.


a fent írott vers szövegének és zenéjének további földolgozása, csak saját engedélyem ki kérésével lehetséges.

Hofi után szabadon avagy támad a vasser



Pedig idén nem is volt sok hó, így nem igen tudok rájönni honnan is került a patakocskába 8 - óra leforgása alatt ennyi víz, úgy 30 cm. De az is lehet, hogy ennek a tegnapi cső törés az oka, de az meg csak azért nem valószínű, mert az meg 150 méterrel távolabb van.
Megint majd megy a szöveg micsoda gomba termés fog lenni, mert párázik az erdő és itt bizony igen csak sok a szakember.
Reggel ahogy felébredtem ért egy meglepetés, nem folyik a víz, hát igen tanulhattam volna a Hofitól, hogy mit is jelent a víz csapon a H meg az M fölirat.De ahogy kinéztem rögtön meg oldódott a probléma, ugyan is megjöttek a csövesek !!! Bizony nem kapkodták el a kijövetelt. Á nem is számít, hogy csak úgy harminc valahány órán keresztül csordogál a víz. Mondtam is az ott le cövekedet szomszédoknak akik ott tátogatták a csusza lesőjüket, itt az alkalom hamar fürdő medencét építeni, mivel hogy a panel házak lakói biztosan ki is használnák, mert így otthon, ha nincs víz fürdés az bizony nuku. Miért ne, hisz demokrácia van, mindenki azt csinál amit akar, vagy talán nem így van ? Így legalább lesz min szórakozni, mert a tevében is a kedvenc sport műsorom adják amit én igencsak nem nézegetek.